My Canadian Adventure 15/16
~ Som tiden flyr ~

 • 12.09.2015, 06:58

Hei igjen!

Idag er det 2 uker siden jeg kom hit til Canada. Tre skoledager er overstått, og timeplanen min er nesten ferdig. De siste tre dagene har vært stressfylte, da timeplanen min ikke var ferdig når jeg fikk den på tirsdag. På skolene i British Colombia velger man 8 fag, og man har 4 fag per semester. Da jeg fikk timeplanen min på tirsdag hadde jeg kun fått 2 fag per semester, og ble litt oppgitt og stressa. Elevene som allerede studerer på high school her i British Colombia søkte fagene sine i vår, så mange av fagene er derfor fulle og ikke tilgjengelige for meg. Til sammen de siste to dagene har jeg nok sittet på kontoret til viserektoren på skolen min i kanskje 3-4 timer, og jeg har nå endelig fått satt sammen en timeplan som jeg tror skal har stor sjans til å bli godkjent i Norge, samtidig som jeg får graduere fra British Colombia. Det eneste faget jeg venter på nå er et fag kalt Planning 10 som er obligatorisk fordi jeg ønsker å graduere, og er kanskje et fag jeg må ta online om det ikke åpner seg en plass i en av klassene som passer i timeplanen min. 

Jeg ser nå veldig mye lysere på året jeg skal ta her enn det jeg gjorde for to dager siden, fordi jeg da var redd for at jeg kanskje ikke fikk året mitt godkjent i Norge og måtte gå Vg2 om igjen. English 11, Physical Education 12 og Spanish 12 er fagene jeg skal ha dette semesteret, samt Planning 10 om en plass åpner seg, og et par fag jeg fremdeles følger fra Norge. Neste semester er det English 12, Foundation og Mathematics 12, Biology 12 og Social Studies 11 som er på timeplanen. Jeg tror at dette året kommer til å bli veldig lærerikt, og jeg gleder meg masse!

 

Turen vi var på til Grouse Mountain forrige fredag var utrolig koselig, vi fikk sett både bjørn og ulv, og de sosiale båndene med venner jeg ble kjent med gjennom orienteringsuka ble enda bedre. Jeg var heldig med at jeg fant gode venner så fort, for det har gjort både orienteringsuka og de første dagene på high school MYE lettere. Generelt er alle de internasjonale studentene på Byrne Creek ganske åpene og lette å snakke med, så det er lett å bli kjent med nye her.

 

Vi ble fraktet til Grouse Mountain i de berømte gule skolebussene

 

På mandag var det Labour day her i Canada, og jeg og noen venner dro på et arrangement kalt PNE, Pacific National Exhibition, som fant sted i Vancouver. Dette var rett og slett en fornøyelsespark med forskjellige berg-og-dal baner, karuseller, masse forskjellige spill og og arrangement som konserter og opptredner. Vi var der i omtrent 6-7 timer, så buss- og togturen hjem virket utrolig lang, men det var absolutt verdt det!

 

Bilder fra PNE 

Jeg har ikke så mye planer for helgen enda, men skal prøve å slappe av litt før skolen begynner for fullt på mandag. Det blir deilig å endelig komme inn i rutiner igjen. Dette året har jeg på følelsen av at kommer til å bli veldig bra, så jeg krysser fingrene for det og gleder meg til å få oppleve mer av dette fantastiske landet!

 

 

~ Kaja

 

 

#utveksling

 

 


 • Publisert i Blogg • Nanna og Linnea<3

  28.10.2015 kl.08:52

  Vi heier på deg Kaja!!! Stoooor klem fra Norge :-) <3

  Skriv en ny kommentar


  Hei, og velkommen til min utvekslingsblogg! Mitt navn er Kaja Sofie Rismyhr, jeg er 16 år og kommer fra Sandefjord. Jeg skal reise som utvekslingstudent til Burnaby, BC, Canada skoleåret 15/16 med organisasjonen STS.  Arkiv


  Bloggdesign av  hits