My Canadian Adventure 15/16
~ Mitt livs eventyr har begynt! ~

 • 03.09.2015, 00:50

Hej allesammans!

Mitt år i Canada har nå endelig blitt realitet, jeg har fått installert meg hos vertsfamilien min, og to dager av orienteringsuka for internasjonale studenter er overstått! En reise på gode 15 timer var endelig over da jeg landet i Vancouver lørdag, etterfulgt av 2 timer med kø for å komme meg gjennom immigration security for å få study permitten min. Når man lander med et fly hvor lokaltid er 14.30 og man er vant til klokka hjemme som er ni timer fram, altså 23.30, så skal jeg love deg at det å stå i kø er det du har minst lyst til akkurat da, men annet var ikke mulig. 

Da jeg endelig kom meg ut og fant vertsfar i folkemengden i meet and great område, fikk jeg en overraskelse jeg absolutt ikke hadde forventet. Jeg var ikke den eneste utvekslingsstudenten som skulle bo med dem, de skulle også ha en utvekslingsstudent fra Kina boende hos dem. Jeg ble veldig overrasket fordi jeg i søknaden min til STS hadde krysset av at jeg ikke ville bo med en annen utvekslingsstudent, men dette hadde ikke organisasjonen som ordner med vertsfamilie her i Canada fått vite. Fikk jo heller ikke gjort noe med det, så kunne jo ikke akkurat gå rundt å være negativ på grunn av dette, og har derfor valgt å ta det med en positiv innstilling.

Vertsforeldrene mine er utrolig hyggelige! Veldig omsorgsfulle mennesker som virkelig bryr seg om både meg, og hun andre utvekslingsstudenten Max. De har vært veldig flinke med å hjelpe oss til å forstå hvordan buss og tog fungerer her, og vi har fått mye omvisning i området rundt huset vi bor i. Enda er det jo da mye av Burnaby jeg ikke har sett enda.

På mandag begynte orienteringsuken. Dagen foregikk på en annen skole enn den jeg egentlig skal gå på, og det var utrolig mange fler internasjonale studenter der enn jeg hadde forestilt meg. Jeg er sikker på at det må ha vært omtrent 200-250 studenter der, og sannsynligvis 70-80 prosent av disse asiatere. Sammenliknet med informasjonsmøtet jeg var på i Oslo med STS, så var denne første dagen av orienteringsuken faktisk en nedtur. Nesten alle satt på mobilen sin og jeg fant det ganske vanskelig å ta kontakt med folk, men jeg ble kjent med noen etterhvert, en fra Italia, noen fra Belgia, en fra Frankrike, en fra Tyskland, en fra Kina, ei fra Tansania og ei fra Japan. Så mange kulturer er representert på skolene her i Burnaby, men så langt så er jeg faktisk den eneste fra Skandinavia.

I dag, onsdag, var dag to av orienteringsuka. Vi i gruppe A hadde fri igår fordi vi ble delt inn i grupper ettersom hvilken skole man skal gå på, så dag to for oss tok sted idag. Oppmåte var på skolen vi skal gå på det året her, så jeg skulle da møte opp på Byrne Creek Secondary. Vi fikk en liten presentasjon om skolen før vi alle fikk satt opp hver vår individuelle timeplan. Foreløpig skal jeg ha fagene:

English 11
English 12
Biology 11(?)
Math 11
Social Studies
Planning 10
Spanish 11(kanskje 12)
PE (Physical Education)
PE Leadership

 

Imorgen er det siste dag av orienteringsuka hvor vi skal få en del informasjon om hvordan det er å være elev her i Burnaby, etterfulgt av et informasjonsmøte med Langara Homestay organisasjonen som ordner med vertsfamilier.
På fredag skal vi i gruppe A på fjelltur til Grouse Mountain, noe som blir en bra avslutning på min første "skoleuke" her i Canada. Jeg håper bare været blir bra, fordi det har nemlig regnet for det meste siden jeg kom hit, og det hadde vært greit å kunne slippe regntøy og paraply når man skal på fjelltur.

Første ordentlige skoledag er onsdag neste uke, så jeg kommer nok til å komme med litt mer oppdateringer når det nærmer seg.

 

 Byrne Creek Secondary, skolen jeg skal gå på de neste 10 månedene.

 

- Kaja

 

 

#utveksling


 • Publisert i Blogg • Thea

  03.09.2015 kl.23:17

  Godt å høre at du har kommet deg vel på plass, Kaja! Håper at du får et fantastisk år, selv med overraskelsen om en litt uventet roommate. God tur på fjellet, så snakkes vi snart. Klem fra Thea

  Kaja Sofie Rismyhr

  04.09.2015 kl.00:00

  Thea: Tusen takk Thea! Det gjør vi! :D

  Kirsti

  05.09.2015 kl.02:05

  Så fint å høre at du kom vel frem og trives med vertsfamilien din 😊👍. Det blir spennende å se hvordan skoledagene blir. Høres ut som et skikkelig internasjonalt miljø!

  Lykke til med med et spennende år i Canada😊

  Klem fra oss på Nesskogen ved Kirsti💕

  Issy

  07.09.2015 kl.08:14

  Hei Kaja! Dette blir moro! Du er skikkelig tøff! Stå på , vi tenker på deg og savner deg 😊 klem fra Iselin og Bård 🐴

  Kaja Sofie Rismyhr

  09.09.2015 kl.04:23

  Kirsti: Tusen takk, det var hyggelig! <3

  Kaja Sofie Rismyhr

  09.09.2015 kl.04:23

  Issy: Tusen takk Iselin! <3

  Skriv en ny kommentar


  Hei, og velkommen til min utvekslingsblogg! Mitt navn er Kaja Sofie Rismyhr, jeg er 16 år og kommer fra Sandefjord. Jeg skal reise som utvekslingstudent til Burnaby, BC, Canada skoleåret 15/16 med organisasjonen STS.  Arkiv


  Bloggdesign av  hits